Rob Muntz

Enfant terrible

In de nacht van 30 op 31 oktober, van 2.00 tot 7.00 op NPO Radio 1.

uitvergroten

Met ingang van oktober nodigt Woord eens per maand een gastpresentator uit. Op 31 oktober is het Rob Muntz, die samen met vaste Woord-presentator Maarten Westerveen, hoogtepunten uit de geschiedenis van de radio zal laten horen en bespreken.

Rob Muntz (Zwolle, 1 april 1963) is bekend als radio- en televisiepresentator, programmamaker en ondernemer. Muntz tekende voor veel radio-uitzendingen, waaronder eigenzinnige documentaires. Hij werd in 2003 bekroond met De Grenzeloos Geluid Radioprijs voor de 'docurette' Jagertje, waar ben je? En de Zilveren Reissmicrofoon ontving hij niet veel later voor De Inburger King, een 24-delige radioserie die hij maakte met zijn vriend de schrijver/journalist Arthur van Amerongen. De reeks bood een hilarische kijk op de multiculturele samenleving.

Aan de hand van eigen en andermans werk werk zal Muntz in Woord een lans breken voor radio met lef, zelfspot en humor.

Luister naar het werk van Rob Muntz

De Inburgerking

'De Inburger King' is een zoektocht naar traditionele waarden en normen in het Nederland van 2004. Rob Muntz wil allochtone burgers vertrouwd maken met de waarden en normen die Nederland groot zouden hebben gemaakt. Wekelijks checkt hij, in de gedaante van "de Inburger King", op zijn scootertocht door Nederland of de gast van de week voldoende is ingeburgerd. In 2004 werd de serie bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.

De Inburgerking slaat terug

Bilals Battle

Rob Muntz, avonturier!

In 2002 maakt Muntz de vijfdelige docurette-serie ‘Rob Muntz, Avonturier!’ waarin hij infiltreerde in allerlei subculturen. Voor de aflevering 'Jagertje, waar ben je?' ontving Muntz in 2003 de Grenzeloos Geluid Radioprijs.  

De hel van Dakar