Radio à la Carte

Alle columns verzameld

In Radio à la Carte vertellen zes radioliefhebbers over de mooiste radio uit het Woord.nl archief!

Eva Maria Staal

Eva Maria Staal is schrijfster en voormalig wapenhandelaar. Ze kan zich uit haar kindertijd niet herinneren dat de radio ooit uit stond. En nu nog steeds niet eigenlijk.

Ingmar Heytze

Ingmar Heytze is dichter, performer, columnist, oud-huisfilosoof en oud-stadsdichter van Utrecht. Veel radioherinneringen heeft hij aan de Ko de Boswachtershow, het Pandemonium, Een uur Ischa... Thuis luistert hij podcasts, onderweg nieuwsradio.

Vincent Bijlo

Vincent Bijlo is cabaretier. Tien jaar lang presenteerde hij een radiodocumentaireprogramma. Hij vindt Woord.nl een ‘waanzinnige toverdoos waarin de stemmen uit het heden en verleden weerklinken’. Mocht hij eens een been breken, weet hij wat hem te doen staat. Alles beluisteren. 

Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is taalkundige bij het Meertens Instituut en de Universiteit van Leiden. Allemaal dankzij de radio. Want op zijn twaalfde zette zijn vader eens, tijdens een lange autorit, de radio aan en hoorde hij een taalprogramma van de NOS. Toen wist hij dat hij taalkundige wilde worden.

Marc Chavannes

Marc Chavannes is politiek columnist van het NRC Handelsblad, eerder was hij correspondent in Amerika, Frankrijk en Engeland. Hij is liefhebber van radio en stapt geen auto in zonder een secuur geselecteerd setje podcasts.