Radio waar je bij moet zijn

Dinsdag 20 oktober 2015 - 20:30

uitvergroten

Iedere derde dinsdag van de maand: een wervelend programma over het medium radio. Te gast bij interviewer Jeroen Slot in deze negende aflevering zijn programmamakers en geluidstovenaars Marten Minkema en Mat Wijn. Een gesprek over het radiovak en over het leven zelf aan de hand van memorabele opnames. Dat belooft wat. Komt allen!


Marten Minkema
(Utrecht, 1968) is radiomaker, presentator en schrijvend journalist. Zowat elke knop op de website martenminkema.nl leidt naar zijn talloze programma’s, artikelen en gedachten. Marten woont in Haarlem samen met Miek en hun zoon Midas.

Mat Wijn (Den Haag, 1963) is kunstenaar in klank en beeld en vormgever. Hij werkte jaren voor VPRO-radioprogramma’s als Het Nabije Westen en De Avonden met zijn wekelijkse rubriek De Wijde Blik. Ook was hij verantwoordelijk voor alle montage en sfeerdecors van het beruchte Radio Bergeijk, inclusief krakende stoelen, gesteun en gekreun, vogeltjes en vale gieren, vallende kerkklokken en allesvernietigende explosies. In eigen beheer maakt hij animaties, documentaires en liedjesclips waarin beeld en geluid elkaar achterna zitten.

Radio Waar Je Bij Moet Zijn wordt ondersteund door Tom Klaassen (www.woord.nl), Nienke Feis (VPRO radioarchief) en Anton de Goede (VPRO/NTR-programma Radiodoc). Radiomakers van de publieke omroep en studenten gratis toegang.

Een keuze uit het werk van Marten Minkema en Mat Wijn