Amerika

In deze tijd van verkiezingen kan je niet om Amerika heen. Het nieuws staat er bol van. Daarom verhalen over miljonair worden, fastfood en de geschiedenis van Black Power.

De geschiedenis van de Black Power beweging

Stokely Carmichael introduceert Black Power al ver voordat Beyoncé erover zingt. Vijftig jaar geleden gaf hij namelijk een legendarische speech. Bracht Carmichaels speech een breuk in de burgerrechtenbeweging te weeg? Wat ging eraan vooraf en wat betekende het voor de verhouding tussen blank en zwart? 

Toen fastfood nog nieuw was

In 1984 is fastfood nog niet erg bekend in Nederland. In deze documentaire gaat de verslaggever dan ook voor het eerst door een 'drive-through' en bezoekt een hamburger universiteit van MacDonalds.

Penvriendinnen met een ter dood veroordeelde

Carolien en Gerda zijn Nederlandse vrouwen die Amerikaanse gevangenen in de dodencel bezoeken. Michael Riley is een ter dood veroordeelde in de gevangenis van Huntsville. Riley vertelt waarom het voor hem belangrijk is om penvriendinnen te hebben. 

De droom van elke middelbare scholier

Jaarlijks trekken meer dan 500 jonge Nederlanders naar Amerika om er te werken als counselor in een zomerkamp. In ruil voor de tickets, wat zakgeld en de ervaring, ontfermen zij zich ruim twee maanden over een groep Amerikaanse kinderen. Ook Micha Wertheim deed dit. Na tien jaar gaat hij terug om te kijken hoe het staat met het in voordrachtkunsten gespecialiseerde zomerkamp.

Een miljonair als zoon

De zoon van Rob wil in Amerika blijven en miljonair worden na een jaar Highschool. Rob vindt dat hij thuis moet komen en vindt Amerika een verderfelijk land. 

Waarom willen jonge Mormonen zendelingenwerk doen?

In Salt Lake City, waar de Mormoonse Salt Lake Temple staat, zijn veel jongeren die zendeling willen worden. Maar ook Nederlandse Mormonen willen evangeliseren. In de trainingen leer je bijvoorbeeld hoe je het best langs de deuren gaat.