Lekker aso!

Deze week verhalen over outsiders: mensen die zich niet aan de sociale normen houden, die zich verzetten tegen de gevestigde orde of simpelweg weigeren om mee te doen. Hoe wordt met deze groep omgegaan? Wie draagt de consequenties?

De Bijlmer onder de loep

Marielle Beers gaat op zoek naar de buurt achter de zorgwekkende krantenberichten over berovingen en afrekeningen. Hoe onveilig is de Bijlmer eigenlijk? Bijlmer blijkt de op-een-na veiligste buurt te zijn van Amsterdam. Dus waar komen die vooroordelen toch vandaan?

Een beruchte busrit

Zelfs een doorgewinterde chauffeur waagt zich niet aan deze busrit: de kinderen uit de reformatorische bible belt maken het wel érg bont. 

Fietsslot

Jaïr wil zijn asociale buurjongen een lesje leren. Het gaat niet helemaal zoals hij gehoopt had. 

Probleemwijken

Netty en Roel beginnen vol goede moed als hulpverlener in Parkwijk. Deze wijk in Haarlem is gevuld met probleemgezinnen: ze kampen met schulden, drank- en drugsproblemen en voeden hun kinderen niet op. In het project moeten ze naar het rechte pad worden geleid door hulpverleners. Maar hoezeer mag je je in iemands leven mengen? 

In 'Wie is hier nu asociaal?' experimenteert gemeente Tilburg met containers voor inwoners die voorheen voor veel overlast zorgden. 

Asociale minuutjes