De sterke arm

Deze week verhalen over "de sterke arm der wet": de politie. Luistert u naar kritische reportages, maar ook naar verhalen vanuit het perspectief van agenten zelf, en: hoe vergaat het mensen die totaal zonder gezag leven?

De zaak Jaddoe

Johnny Jaddoe stierf aan onderkoeling, sterk onder invloed van drank en medicijnen. Twee agenten lieten hem aan zijn lot over op een afgelegen terrein in Gouda. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hans van Raaij spreekt met familieleden, getuigen en betrokken instituten. Door Hans van Raaij.

De kinderrechercheur

Riet Monteyne bekommert zich om kinderen die in het gedrang zijn gekomen. Soms gaat ze illegaal te werk: ze onttrekt kinderen aan de ouderlijke macht en geeft dit altijd netjes door aan de politie - voor haar gaat het kind altijd voor. Hoe doet ze dit precies? En wat vindt de politie hiervan? In deze reportage volgt u Monteyne terwijl ze aan het werk is. Door Joost Wilgenhof.

De Conrad

De Hollandse Vrijstaat Conradstraat in Amsterdam wilde zich niet associeren met andere kraakbewegingen, dat waren slechts 'bureaucratische pennenlikkers'. In hun ministaat brachten ze totale anarchie tot leven. In deze documentaire hoort u hoe deze krankzinnige vrijstaat precies in elkaar zat. Door Jan Maarten Deurvorst.

 

Het spoor: de politie