Familie Thema

De feestdagen. Eten, feest en tradities maar natuurlijk vooral: familie. De mensen in je directe omgeving die je niet uit hebt gekozen. Luister hier dus nog wat mooie documentaires over familie, om je alvast wat voor te bereiden op de licht ongemakkelijke gesprekken met je tante.

Een ongemakkelijke hereniging

Als zesjarige geadopteerd uit Zuid-Korea groeit Eun-mi Postma op in Zaandam. In haar tienerjaren duikt plots haar biologische moeder weer op. Een hereniging volgt, maar geen gemakkelijke. Omma en mamma won in 2002 de Prix Europa voor beste Europese documentaire. 

Deze documentaire won de NTR Radioprijs

Veel van ons gedrag wordt bepaald door ons verleden; door onze ouders, de manier waarop ze ons opvoeden en de verhalen die zij ons vertellen als kind. Maar wat betekent het als je familieverleden is gekleurd door een oorlog? 

Stoppen met leven als je nog gezond bent

Lies is bijna 85 en vastbesloten om geen 86 te worden, maar het is niet eenvoudig om te stoppen met leven als je nog gezond bent. Alleen al de praktisch kant is ingewikkeld. De Pil van Drion is er nog altijd niet, dus hoe kom je aan de juiste medicijnen? Niemand mag je helpen en weinig mensen zullen het begrijpen. En hoe reageren je kinderen?

Op zoek naar je biologische familie

De Nederlandse Motalib besluit na 25 jaar zijn familie in Bangladesh op te zoeken. Hij laat posters drukken om mensen op de hoogte te brengen van zijn zoektocht. Dit blijkt niet zo'n goed idee, de dag erna staat er een enorme rij mensen die allemaal beweren zijn familie te zijn.