Herfst en andere schimmels

De herfst willen wij niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarom verhalen over jagen, paddestoelen en bomen knuffelen. Deze verhalen zijn uiterst geschikt om tijdens een lange boswandeling te luisteren.

Over jagers en het 'Disney-syndroom'

De verslaggever gaat samen met Herman van Lom en een gezelschap jagers op jacht naar kleinwild. Onderweg vertellen Van Lom en enkele jagers over de noodzaak van de jacht.

Samen met valkenier Herman Wisselink uit Doetinchem gaat de verslaggever op konijnenjacht. Wisselink vertelt over zijn valk en zijn fret, alsmede over de manier van jagen. Tevens geeft hij aan waarom hij jagen zo leuk vindt.

Wat is er zo mooi aan dooie takken dan?

Wilhelmina Kuttje weet de herfst op een totaal niet romantische manier te beschrijven. Of nee, te bezingen. Ze zingt dit gedicht genaamd 'Herfst' uit het album 'Herfst'.

Deze heeft haartjes!

Met deze reportage is het niet moeilijk om je in een bos te wanen met een aardige, gepassioneerde boswachter op zoek naar paddestoelen. Er valt duidelijk nog een hoop te leren over de wereld zo dicht bij de grond.

De bomen kijken ook naar jou

'Zou deze beuk herinneringen hebben aan de oorlog?' Maja Kooistra gelooft dat een boom je omhelzing voelt, maar wel als je dat met een open houding doet. En rijen met beuken communiceren ook met elkaar. Een reportage uit Studio Idzerda.