Waar kom jij vandaan?

Deze week staat Woord in het teken van bijzondere migrantenverhalen. Je land van herkomst kan je karakter en dromen vormen. Het roept soms heimwee op, of hoop op een betere toekomst. Het kan zorgen voor misverstanden tussen mensen, maar brengt ook inspiratie.

Inburgeren

Dawood heeft zich bekeerd tot het christendom, maar krijgt geen verblijfsvergunning. Hij is een trouwe bezoeker van de kerk, gaat naar bijbelstudie en kent alle evangelische liederen. De immigratie- en naturalisatiedienst is echter niet overtuigd van zijn toewijding. 

Fatos Vladi zakt voor zijn inburgeringstest. Hij gaat op zoek naar de manier om een 'echte Nederlander' te worden. 

Slaapliedjes

Stef Visjager ging op zoek naar bijzondere slaapliedjes uit het buitenland. Elke melodie brengt dierbare herinneringen met zich mee. 

Generaties terug

Mathijs Deen gaat op bezoek bij Marokkaanse immigranten die besloten terug te keren naar Marokko. Heimwee en toekomstverwachtingen komen voorbij in 'De Gendarmerie'.

Berfin en haar moeder Gülay wonen samen en hebben het gezellig, maar veel blijft onbesproken. Een verhaal over moeder en dochter, over Nederland en Turkije.

Hotel de Koepel

Steeds meer burgers beginnen zich in te zetten voor de vluchtelingen die naar Nederland zijn gekomen. Maar waar hebben zij nu eigenlijk het meeste aan: hebben ze een luisterend oor nodig, of liever connecties die hen aan een baan kunnen helpen?