Het onbekende

Wie is je moeder? Wat is er in de ruimte? En hoe komt er een gat in de grond bij Wormer? Er zijn veel onbekende factoren in een mensenleven. Ga mee op zoek naar het onbekende.

Als je weet maar je moeder woont, maar zij geen contact wil

Fotograaf Peter van Beek weet wie zijn biologische moeder is en waar ze woont, maar ze hebben vrijwel geen contact. Soms rijdt hij stiekem langs haar huis.

Deze documentaire laat de wereld van blindgeboren mensen zien

Ver weg: over de schoonheid van dagelijks geluid en het afstandsbesef van blindgeboren mensen. Geluidskunstenaar en programmamaakster Cilia Erens maakt een ontdekkingsreis in de wereld van de blindgeboren pianist Bert van den Brink en besluit hem vanuit Venetië een geluidsansichtkaart te sturen. Wat betekent 'ver weg’ voor Bert van den Brink? Wat is afstand, wat is horizon als je nooit hebt kunnen zien? Het best te beluisteren per koptelefoon.

De sensatie van eind jaren vijftig

Je kunt een gat in je pensioen, trui of geheugen hebben. Een gat is iets dat er niet is. Een gat kan historisch worden. Midden in een weiland in het Noord-Hollandse Wormer heb je zo'n gat. Eind jaren '50 werd het ontdekt en het haalde toen de wereldpers. 

Overleden zonder nabestaanden

Er is een afdeling die wordt ingeschakeld wanneer er geen nabestaanden zijn. Als iemand overlijdt zorgen zij voor een begrafenis en voor het opruimen van een huis. Deze reportage volgt twee ambtenaren tijdens hun werk, onder andere bij het regelen van een uitvaart van een onbekende man.

Kind van een spermadonor

Als Ties in de trein zit dan scant hij de gezichten van zijn medereizigers. Het is een tweede natuur, hij kan het niet laten. De jonge vrouw naast hem zou zomaar zijn halfzus kunnen zijn, en de oudere man achterin zijn biologische vader. Ties is kind van een anonieme spermadonor en dus weet hij het nooit zeker. Maar hij blijft op zoek. Als blijkt dat de donor niet meer te traceren is, ziet hij maar één manier om dichter bij zijn vader te komen..