Oorzaken festival

Dit weekend is het Oorzaken festival in de Brakke Grond, Amsterdam. Drie dagen bomvol audioverhalen en hoorspelen. Op deze pagina vind je producties van makers die op dit festival aanwezig zijn.

Een documentaire over afluisteren

Nog nooit kon afluisteren zo massaal als nu. We dragen allemaal volgbare smartphones en ook onze computers thuis hebben achterdeurtjes. Maar wat zou dat? Brave mensen hebben toch niks te vrezen? Toch wel, denkt Huib Modderkolk. Zelf heeft hij sterke aanwijzingen te zijn gehackt, en dat voelt niet prettig. Samen met Marten Minkema probeert hij uit te vinden of zijn vermoeden klopt en wie de afluisteraars zijn. En passant ontdekken ze hoe doodnormaal het tappen van gewone burgers nu al is en stuiten ze op curieuze buitenlandse luistervinken.  

Deze documentaire ging in première op het Oorzaken festival.

Audio Fictie

Dit hoorspel gaat vrijdagavond in premiere op het Oorzaken festival. Maker Prosper de Roos deed iets heel anders dan hij normaal doet met dit kakofonische hoorspel.

Luuk Peeters bezet de radiostudio van het dorpje Steenpaal omdat hij de wereld wil redden. Er lekken namelijk radiosignalen de kosmos in.

Herman Koch

Op zaterdag om 15:00 uur is Herman Koch te vinden op het Oorzaken festival. Hij is dan te gast in een talkshow samen met Mano Bouzamour. De toegang is gratis!

In dit audioboek vertelt Herman Koch hoe hij ontdekte dat het een misvatting is om waarheid en leugen als onverzoenlijk te beschouwen. 

Een spannend hoorspel

Op het Oorzaken festival kun je de "sneak preview" van de tweede reeks Fluiten in het donker horen. Daarom hier deel 1 van de eerste reeks, een verhaal voor het slapen gaan. Een horror verhaal uit Amsterdam.

Mijn vader ging af en toe op bezoek bij Tante Hinke...

Deze 1 Minuut heeft niets te maken met het Oorzaken festival, maar is daardoor niet minder goed. Jair Stein maakte dit verhaal over een wel heel bijzondere familieverhouding.