Ouderen

Jonge mensen hebben de toekomst. Maar wat hebben de ouderen dan? In ieder geval veel verhalen. Deze week: Het leven na je pensioen, het verzorgingstehuis en bellen met bejaarden.

Na een leven lang werken

Radiomaker Marten Minkema is ZZP'er en pensioen-probleemgeval. Net als vele andere zelfstandigen heeft hij niets geregeld voor zijn oude dag. Kan hij nooit meer met pensioen? Of is er een uitweg?

Geen plek voor bejaarden

Ook Johan Dibbits vraagt zich af hoe zijn toekomst eruitziet. Is er nog plek voor hem in een bejaardenhuis in 2040, wanneer de vergrijzing op zijn top is?

Bellen met bejaarden

De Zilverlijn is een telefoondienst die eenzame ouderen een luisterend oor biedt. Vrijwilligers bellen iedere week met ouderen om de stilte te doorbreken. De gesprekken gaan over eenzaamheid en het donker, maar ook over wat het leven nog de moeite waard maakt.

In voor- en tegenspoed

Wat doe je als je man niet meer degene is waar je ooit voor viel? Een 42-jarig huwelijk wordt door Altzheimer op de proef gesteld.

Werkende ouderen in Florida

In Amerika werken mensen gemiddeld veel langer door dan in Nederland. Deze documentaire gaat over de noodzaak van langer doorwerken en de veerkracht van Amerikaanse ouderen.