Poëzie

Een verhaal over Drs. P en een bijzondere relatie die hij heeft met een studente, een radioboek van Tjitske Jansen en meer. Alles over poëzie.

Een onwaarschijnlijke vriendschap

Als student raakte Maartje Duin bevriend met drs P. Nadat zij de dichter tegen het lijf liep op straat schreef zij hem een sonnet. Dit was het begin van verhaal waar ze samen over terugblikken in deze documentaire.

Een ontroostbare dichter

Wanneer de vrouw van dichter Pieter Boksma overlijd is Pieter ontroostbaar. Hij schrijft hier honderden gedichten over. In deze zeer persoonlijke documentaire volgt Margot de Nooijer hem in zijn rouwproces. Ze lopen door de duinen waar hij zijn gedichten voordraagt.

Dichters die nog maar namen lijken

Aan de hand van oude opnames haalt Kees Fens in deze uitzending van de Avonden herinneringen op aan dichters zoals A.L. Sötemann.

Er was iemand

Een wereld waarin buurvrouwen met gieters een vader achtervolgen en slapende fietsen tegen een muur staan. Tjitske Jansen is sinds haar entree in 2001 in de poetry slam een veelgevraagd dichter voor festivals. Haar debuutbundel Het moest maar eens gaan sneeuwen werd binnen een jaar drie keer herdrukt.

Haar Radioboek is kenmerkend voor haar oeuvre: van liefdevolle herinneringen tot observaties vanuit kinderlijk perspectief, geschreven met veel gevoel voor humor en (vanuit volwassen ogen bezien) kleine tragiek.