Sterren

Woord ziet sterren! Met verhalen over buitenaards leven, horoscopen en sterrenkunde, maar ook over het sterrendom en Michael Jackson.

UFO's en groene mannetjes

Heb je wel eens iets zien bewegen tussen de sterren? Kijk de volgende keer dan nog maar iets beter. Volgens Coen Vermeeren, hoofd Studium Generale van de TU Delft & ufoloog, zijn we namelijk niet alleen en zijn er er sowieso 57 ruimterassen, die zich momenteel bezighouden met onze blauwe planeet.

Het licht en het geluid van sterren

Links: De sterren die je nu aan de hemel ziet, zijn eigenlijk allang gestorven. Hoe zit het ook al weer, met sterrenlicht dat er duizenden jaren over doet om de aarde te bereiken?

Rechts: Aan de rand van natuurgebied het Dwingelderveld, staat de grote radiotelescoop van het Nederlands instituut voor radioastronomie. Met deze telescoop wordt het heelal afgespeurd op zoek naar radiogolven. Een zoektocht naar het geluid van sterren.

Mijn vader, de sterrenkijker

De vader van Maartje Duin heeft Alzheimer, maar vroeger was hij sterrenkundige. In deze documentaire neemt ze hem mee naar zijn, voor haar onbekende, verleden van supernovas, planeten en sterrenstof.

Van het blaasorkest naar de Latin Grammys

Links: De salsa trompettiste Maite Hontelé is een ster in Colombia. In Nederland begon ze bij het plaatselijke blaasorkest van een dorpje in Brabant.

Rechts: Naomi is stapelgek op Michael Jackson. Maar dan overlijdt haar droomman. Gelukkig zijn er nog meer mensen zoals zij: Naomi wordt verliefd op een Michael Jackson lookalike. Binnen drie weken is het stel verloofd en dolgelukkig. Er is slechts een probleem: de lookalike heeft moeite met zichzelf zijn.