Pride

Deze week ter ere van de Gay Pride verhalen over homo-zijn. Hoe is de behandeling van homo's veranderd in de afgelopen jaren? En wat als familie je coming-out niet zo enthousiast ontvangt als je verwacht had?

Coming-out in het digitale tijdperk

Tegenwoordig kan je als jonge homo alles google-en wat je wilt weten. Maar hoe was dat vroeger, toen je naar de bibliotheek moest voor moeilijke vragen? In 'Het licht blijft aan' hoort u verhalen over hoe het is om op te groeien in een wereld waar homoseksualiteit nog een compleet taboe is, maar waar de moraal langzaam verschuift.

Derya verzint een list

Nooit kon ze zichzelf zijn bij haar familie. Om dat te kunnen, zal Derya eerst afstand moeten nemen van haar ouders, stapje voor stapje. Maar uiteindelijk pakt het toch anders uit dan ze gehoopt had.

Tim gaat op meditatieretraite om zijn hoofd leeg te maken, maar raakt afgeleid door een mysterieuze man.

Liefde voor het leven?

Wat is nu eigenlijk het geheim van een gelukkig huwelijk? Heijm en Pieter vertellen: af en toe een oogje dichtknijpen, dan blijft het gezellig. Yolande en Marijkes relatie werd lang niet door iedereen geaccepteerd, maar dat stond hun geluk niet in de weg.

Joes, kind tussen drie ouders

Een tweeluik over het gezamenlijke ouderschap van het lesbische stel Gabriëlle en Lyda en de homoseksuele co-ouder Rob: van contactadvertentie naar een baby.

Homo in het leger

Een documentaire over homoseksualiteit in het leger, naar aanleiding van een symposium over homoseksualiteit in de krijgsmacht.

De donkere kant

Henk en Denise bezoeken de grootste darkroom van Europa. Waar komt de drang naar anonieme seks vandaan? 

In de jaren '80 zorgde onveilige seks voor een levensgevaarlijke epidemie. 'De nieuwe ziekte' zoomt in op AIDS met experts en een ervaringsdeskundige.

Luisterboek

In dit luisterboek van Bert Kommerij reageert iemand op een contactadvertentie. Niets is echter wat het lijkt..

En: een gele regenjas dient als bescherming.