Schrijven, (voor)lezen en luisteren

uitvergroten

In het kader van de Week van het Luisterboek, een radioboek van Adriaan van Dis, een interview met schrijfster Hella Haasse en een gênant dagboek.

Verhalen

Links een verhaal over te vroeg volwassen worden en de druk van Marokkaanse familietradities. 'Ik hield me op de been met dromen over later en vergat daarmee het heden' . Door Naima el Bezaz.

Rechts een kafkaësk verhaal geschreven door Adriaan van Dis. De hoofdpersoon wordt meegenomen door twee afgevaardigden van de paus, die grootse plannen met hem heeft. 

Interviews met Hella Haasse en Hugo Claus

Drie interviews met groot schrijvers. Hella Haasse bespreekt o.a. haar komst vanuit Nederlands-Indië en haar passie voor het schrijven: ''Al moet ik er 's nachts voor uit bed... ik raak het nooit kwijt, ik schrijf op papiertjes in de tram en achterkanten van enveloppen!" Hugo Claus bespreekt in het interview onder andere hoe liegen een vorm van beleefdheid en levenskunst is en hoe het is om een literaire prijs te krijgen: een prijs krijg je op basis van misverstanden, aldus Claus. Rik Zaal en Jan Wolkers maken een legendarische wandeling over Texel. 

De radioverhalen: Kom lieve lieve

Een radiohoorspel geïnspireerd door het lied 'Kom lieve lieve' van Ramses Shaffy. Geschreven door Gustaaf Peek en bewerkt door Stef Visjager. Over prille liefde en de angst om die kwijt te raken.

Puberdagboek: Maria Ibrahim

Maria Ibrahim leest haar puberdagboek voor tijdens de 'Echt Gebeurd'-avond in Toomler. Haar liefde voor cassettebandjes van Paul de Leeuw, doodsverwensingen naar ex-geliefdes en puberale overpeinzingen komen voorbij.