Vaders, zonen & dochters

Tussen vader en kind bestaat een bijzondere band. Of de vader nou stoer, lief of afwezig is: zijn invloed reikt vaak verder dan je je als kind beseft. Soms is de vader onbekend; soms snapt hij (nog) niet zoveel van wat vaderschap voor hem betekent. En soms... heeft hij gewoon de perfecte vaderhanden.

De handen van mijn vader

De perfecte vaderhanden, een kort verhaal gemaakt door Babette Rijkhoff.

Halsoverkop naar huis

Joep van Deudekom heeft net een zoon gekregen, maar voelt nog niet zo'n sterke connectie met de kleine. Hij gaat naar Indonesië met zijn vrienden en laat vrouw en kind achter. Dan voelt hij opeens dat er iets mis is.

Terug naar vroeger

Fluiten in het donker: Pelle is omgekomen bij een auto-ongeluk en probeert nog één keer met zijn vader in contact te komen. Geschreven door Maartje Wortel. 

Midden: De vader van Maartje Duin heeft Alzheimer, maar vroeger was hij sterrenkundige. In deze documentaire neemt ze hem mee naar zijn - voor haar onbekende - verleden van supernovas, planeten en sterrenstof. 

Jan werd toen hij klein was ruw uit zijn dromen gewekt door zijn vader. Dit heeft nog steeds invloed op hoe hij over het leven denkt. Luister naar de reportage in 'De Ontnuchtering'. 

Verkeerde mond, verkeerde neus

Ties heeft zijn echte vader nooit gekend: hij is ter wereld gekomen dankzij een anonieme spermadonor. Toch blijft hij om zich heen kijken, in de hoop dat zijn vader op een dag opeens voorbij loopt.

Voor het licht

De vader van radiomaker Tessa de Vries heeft vaak last van prikkels, vooral van geluid. Maar in het donker kan hij er even aan ontsnappen.