Vakantie

Of je nu een tripje naar Centerparcs of een tocht door Namibië maakt, op vakantie gaan is soms stressvoller dan een doordeweekse dag op kantoor. Luister op deze pagina naar verhalen over vakantieliefdes, rampvakanties en de geschiedenis van vrije tijd.

Op vakantie in eigen land

Ten eerste een studie naar wat 'vrijetijdsbesteding' nu eigenlijk behelst. Moet recreatie nuttig zijn? Daarnaast neemt Marten Minkema de luisteraar mee naar de geschiedenis van het vakantiehuisje. Met alle luxe waar men tegenwoordig in vertoeft, valt er nog wel iets wensen? Het derde item dient men (vanzelfsprekend) met een korreltje zout te nemen: journalist H. A. A. R. Knap adviseert vrouwen anno 1957 op het gebied van vakantie.

Rampvakantie

Een vakantie loopt niet altijd zoals gepland. Jan en Mieke ondervinden dit op een verschrikkelijke manier: ze stranden in de woestijn in Namibië. Hun avontuurlijke vakantie eindigt in een drama.

Rechts lichter vermaak: Kees organiseert een studentenreisje met een zeer beperkt budget. Als dat maar goed gaat...

Romantiek op vakantie

Vakantieliefde blijkt meestal te mooi om waar te zijn: in flets, alledaags kantoorlicht maken de romantische gevoelens plaats voor onverschilligheid. Luister naar een radioboek over een vrouw die een mysterieuze jongen ontmoet aan de oever van een rivier. Rechts: Robert gaat op zoek naar zijn Zuid-Koreaanse vakantieliefde, maar komt bedrogen uit...

1 minuutjes

Korte docu's over een camping, een uitgestelde vakantie, een teruggevonden ansichtkaart, een bijzonder cadeautje, een rebels navigatie-systeem en een Ministerie voor Vrijetijdsbesteding. 

Even uitwaaien

Twee hoorspelen over de zee en de wind door Prosper de Roos.