Korte Golf radiowedstrijd

Iedereen die een opname-apparaat of smartphone kan bedienen, wordt jaarlijks uitgenodigd mee te doen aan de Korte Golf radiowedstrijd. De opdracht is een radiostuk te maken, van maximaal drie minuten. Elk jaar zijn er drie criteria waar het stuk aan moet voldoen. Luister hier naar alle genomineerde inzendingen.

De rest van de inzendingen kun je beluisteren op de Soundcloud van Korte Golf. Korte Golf wordt georganiseerd door stichting Grenzeloos Geluid en In The Dark Antwerpen. 

Genomineerden 2015

In het verhaal moest dit jaar een ontdekking voorkomen, een betekenisvolle zucht, en in de titel de naam van een bekend schilderij.

Winnaar van de juryprijs was Zelfportret, Herman Brood, door Eva Moeraert. De publieksprijs ging naar De aardappeleters en de ontdekking van de kaassoufflé, door Lotte van Gaalen.

Genomineerden 2014

Dit jaar moesten de inzendingen een bevrijding bevatten, net als het geluid van iets dat drupt én de titel moest een stuk speelgoed bevatten.

Het verhaal Twister, door Mirke Kist won de juryprijs. De publieksprijs was voor Een knuffelbeer met dezelfde naam, door Gustaaf Haan.

Genomineerden 2013

In 2013 waren de criteria als volgt: De titel van het stuk moest een huishoudelijk artikel bevatten, er moest een functionele echo in voorkomen, en er moesten twee generaties in voorkomen.

Winnaar van de juryprijs was het verhaal God, mens, eierwekker, door Gustaaf Haan. De publieksprijs ging naar het verhaal Ollie en de eierwekker, door Aletta Becker.