Woord zal in 2017 ingrijpend veranderen

Vanaf 1 januari 2017 gaat er het nodige veranderen bij Woord. De nachtuitzending op de vrijdag, tot dusver wekelijks op NPO Radio 1, stopt helaas. Het platform Woord.nl, waarop naast memorabele radio uit het verleden ook nieuw gemaakte audio wordt gepresenteerd, zal de komende tijd toegang bieden tot het materiaal dat gemaakt en geselecteerd is tot en met 2016.

In de tussentijd werken NPO en VPRO aan een waardig vervolg op Woord, aangepast aan de huidige manier van audiobeluistering, in de vorm van een podcastplatform. Op dit platform zal regelmatig een keuze worden gemaakt uit het omroeparchief, met selecties op thema. Memorabele interviews, documentaires en dramaproducties blijven zo beschikbaar. Ook nieuw gemaakte door het NPO-Fonds ondersteunde radioproducties zullen via podcasts worden gepresenteerd.

Beeld en Geluid was partner in het project Woord.nl en zal als archief nauw betrokken zijn bij het nieuwe platform, om te zorgen dat radio uit het verleden altijd te beluisteren blijft én dat nieuwe producties duurzaam toegankelijk zijn.

Op de Facebook-pagina van Woord houden we u de komende tijd op de hoogte van de vorderingen. 

Alvast een voorproefje van hoe een podcast met archiefmateriaal kan klinken? Abonneer u hier op de podcast Liefs van Woord, samengesteld en gepresenteerd door Woord-redacteur Nikki Dekker

Namens de NPO en de VPRO-redactie van Woord.nl,

Anton de Goede, eindredacteur Woord

Meer informatie? A.de.goede@vpro.nl